sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Brug Lockout Hasp ikke at flytte ved høj hastighed

Brug Lockout Hasp ikke at flytte ved høj hastighed

Sep 28, 2017


Med den gradvise nedgang i temperaturen vil regn- og sneklimaet fortsætte med at tilføre, er ispådringen Hasp-situationen også mere forhøjet, her på vinteren brug af Lockout Hasp noter lavet en kort introduktion, håber den brede ejer at være opmærksom.
Med Lockout Hasp: ingen høj hastighed
Lockout Hasp effekten af hver bil ejere er ikke uvant, men bilen Lockout Hasp skal nævne er, at Lockout Hasps dødbringende sted, der ikke er dæk Lockout Hasp til high-speed vej, highway bør være særlig opmærksom på eller Lockout Hasp nej Enhver effekt, som regel skal kørehastigheden ikke overstige 40 km / t. Der er mange års kørsel mesteren sagde: "Is og sne på vejen for at være særlig opmærksom på at forhindre bremserne, hurtige fremskridt, skarpe drejninger og en anden drejning. Den installerede Lockout Hasp kan være idiotsikker kørsel, det er en misforståelse. Lockout Hasp high speed road Som kan medføre Lockout Hasp fraktur, især jernmateriale Lockout Hasp, når problemet opstår, vil det danne alvorlige konsekvenser.
Andre skal være opmærksomme på, at nu er sneen på motorvejen saltesmeltende sne, hvilket er meget alvorlig korrosion af Lockout Hasp, så ejeren efter færdiggørelsen af høj hastighed skal være opmærksom på Lockout Hasp rust, løbe ud med varmt vand, og så kedeligt og derefter ordentligt holdes.
Efter sneen: at sænke, når den lave blok
På sneen efter bilen foreslog personen, at starten og processen med at bevæge sig for at forhindre clutching af koblingen, for at forhindre hurtig acceleration, bremser, bør holde gassen ensartet hastighed, køretøjet skal bruges til at bremse det lave gear tilgang, brugen af motor bremse; Når du kører, skal det være tidligst at reducere hastigheden, stabilisere rattet, langsomt til langsomt tilbage; kørsel skal installeres Lockout Hasp, Lockout Hasp installeret på drivhjulet, Lockout Hasp løs fælles, symmetrisk. Derudover har isen og sneen på vejen, men også andre nødvendige anti-skid, varmeforsyninger.
Vinter bil det sværeste at undgå problemet Lockout Hasp er køretøjets glidende problem, ofte vi vågner op en drøm, vinduet på dækket Lockout Hasp verden er allerede et stykke sølv indpakket. Hvis problemet med sne alene ikke er stort, hvis vejen er frosset eller fryser regn, så skal vi være i køretiden for at overveje den mulige eksistens af køretøjets glidende risiko.
Den mest almindelige måde at håndtere køretøjslid på er at bruge Lockout Hasp. Men Lockout Hasp er vi fælles, men det er videnskabeligt at bruge den metode, du måske ikke kender. I dag vil vi kort introducere brugen af bil Lockout Hasp relateret viden.
1. For at installere Lockout Hasp på forhånd, skal du ikke installere det midlertidigt
Vinterrejser, hvis vi lavede bilen Lockout Hasp føler vejen har været mere glat, skal du installere Lockout Hasp, så skal du installere før rejsen er afsluttet og ikke på is og sne efter installationen. Dette skyldes, at den midlertidige parkeringsinstallation af Lockout Hasp ikke er let at være sikker end forudinstallation. Monter og demonter køretøjet i et sikkert område før demontering. På den travle vej skal du indstille de nødvendige trafik advarselsskilte.
2.Lockout Hasp skal installeres på drivhjulet og installeres parvis
Installer Lockout Hasp, skal du først kende din bildriftstilstand for at kunne spille sin rolle, Lockout Hasp skal installeres på drivhjulet og skal være omkring to par dæk installeret, ikke kun en. Hvis den er en firehjulstræk, skal du installere fire Lockout Hasp. Især automatiske modeller, ikke kun parvis at installere, men også for at sikre, at venstre og højre Lockout Hasp-tæthed for at opretholde konsistens eller i løbet af den automatiske transmission vil blive beskadiget.
3. Efter installation af Lockout Hasp skal forsøge at være vulgær kørsel skynde sig for at accelerere og nødbremsning
Køretøjer i installationen af Lockout Hasp skal holde en langsom kørehastighed generelt, ikke mere end 40 km / h. På grund af Lockout Hasps særlige rolle i løbet af kørselsforsøg forsøger man ikke at plukke acceleration og nødbremsning.
4. at forlade isen og sneen på vejen for at afmontere Lockout Hasp
Lockout Hasp-princippet er at fokusere køretøjet på jernpunktet på flere punkter, hvilket resulterer i et stort tryk, der ruller gennem islaget direkte til vejen og derved øger friktionen og øger sikkerhedsfaktoren ved køretøjets kørsel. Derfor besluttede det også, at man en gang forlod sneen vådt glat vej for hurtigt at afmontere Lockout Hasp. Ligegyldigt skal du ikke tage kæden i sneen på vejen, det vil alvorligt beskadige dine dæk.