sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Hvad er Lockout / Tag Out?

Hvad er Lockout / Tag Out?

Nov 16, 2016

Lockout er defineret i den canadiske standard CSA Z460-05 (R2010) "Kontrol af farlig energi - Lockout og andre metoder" som "Placering af en lås eller et mærke på en energiisolerende enhed i overensstemmelse med en fastlagt procedure, der angiver, at Energiisolerende enhed må ikke betjenes, før lås eller tag er fjernet i overensstemmelse med en fastlagt procedure ".

Lockout er en måde at styre farlig energi på. Se OSHs svar på farlige energikontrolprogrammer for en beskrivelse af typer af farlig energi og trin som kræves i et kontrolprogram.

I praksis er lockout isoleringen af energi fra systemet (en maskine, udstyr eller proces), som fysisk låser systemet i en sikker tilstand. Den energiisolerende enhed kan være en manuelt betjent afbryderkontakt, en afbryder, en ledningsventil eller en blok (Bemærk: trykknapper, selektionsafbrydere og andre kredsløbskontakter betragtes ikke som energibesparende enheder). I de fleste tilfælde vil disse enheder have sløjfer eller faner, som kan låses til en stationær genstand i en sikker position (deaktiveret position). Låseindretningen (eller låsemekanismen) kan være en hvilken som helst enhed, som har evnen til at sikre den energibesparende enhed i en sikker position. Se eksemplet på lås og hasp-kombinationen i figur 1 nedenfor.

Tag ud er en mærkningsproces, der altid bruges, når lockout er påkrævet. Processen med at markere et system indebærer vedhæftning eller brug af en indikator (normalt en standardiseret etiket), der indeholder følgende oplysninger:

  • Hvorfor lockout / tag-out er påkrævet (reparation, vedligeholdelse osv.).

  • Angivelsestidspunkt for lås / tag.

  • Navnet på den autoriserede person, der vedhæftede taggen og låser til systemet.

Bemærk: KUN den autoriserede person, der anbragte låsen og mærket på systemet, er den, der har lov til at fjerne dem. Denne procedure hjælper med at sikre, at systemet ikke kan startes uden den autoriserede persons viden.